Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

1.601 jobs ”på” Horsens Havn

Søgeord:

11. august 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

4571 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Analyse: Horsens Havn har stor effekt på lokalområdet.

 

Horsens Havn udgør en markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse i Horsens Kommune. Det viser en oplandsanalyse foretaget af Syddansk Universitet (SDU) og Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) for Danske Havne – brancheorganisation for erhvervshavne.

 

Horsens Havn har fået foretaget en oplandsanalyse, som viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som havnen i 2016 har haft over kaj og indkomstdannelsen. Analysen fra SDU og CRT tydeliggør havnens betydning for den lokale og regionale økonomi ud fra en række faktorer som beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu.'

 

Analysen viser, at havnen direkte skaber 1.601 arbejdspladser i og omkring Horsens samt giver skatteindtægter på 115 mill. kr.

 

- Med oplandsanalysen bliver det meget tydeligt, hvor mange arbejdspladser havnen skaber i kommunen, og hvilken værdi Horsens Havn skaber i samfundet, siger Claus Holm Christensen, havnedirektør i Horsens Havn.

- En af de afgørende faktorer for, at havnen også i fremtiden kan medvirke til udviklingen af Horsens vil være, at den rigtige infrastruktur er til rådighed. Dette gælder uanset om det er erstatningsarealer for de områder, der i fremtiden overgår til byrum, eller om det er en forbedring af vejforholdene til og fra havnen, fortsætter havnedirektøren.

 

 

Over kommunegrænsen

Direktøren for Danske Havne, Bjørn B. Christiansen, siger, at oplandsanalysen for Horsens Havn er et godt grundlag for at vurdere havnens erhvervsmæssige betydning, ikke blot for kommunen, men også ud over kommunegrænsen.

 

Forsker i CRT, der har stået for analysen, Nino Javakhishvili-Larsen, siger, at oplandsanalyserne viser, at de danske havne har potentialer, der kan påvirke de lokale økonomier i Danmark positivt.

Oplandsanalysen af Horsens Havn viser, at havnen direkte og indirekte skaber en beskæftigelse, der svarer til 2.277 arbejdspladser. Omregnet betyder det, at 5,4 pct. af kommunens beskæftigelse er skabt af aktiviteterne i Horsens Havn.

Aktiviteterne på Horsens Havn medfører en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 1.481 mill. kr. Det svarer til en andel på 6,5 pct. af den samlede værditilvækst i Horsens Kommune.

 

Horsens Havns virkning på beskæftigelsen og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomst-, virksomhedsskatter, moms etc.) på 374 mill. kr., hvilket udgør 3,6 pct. af det samlede skatteprovenu for Horsens Kommune.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com