Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

103 nye Scaniaer til Thermo Transit

Søgeord:

3. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2264 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Scania Danmark begynder levering af 103 nye lastbiler til det sønderjyske transportfirma Thermo-Transit Danmark A/S i Padborg.

Scania Danmark begynder levering af 103 nye lastbiler til det sønderjyske transportfirma Thermo-Transit Danmark A/S i Padborg.Ordren fordeler sig på 100 stk. Scania R 500 LA 6x2 MNA sættevognstrækkere og 3 stk. Scania R 440 LB 6x2*4 HNB forvogne med kølekasse.

 

De 100 Scania R 500 er Danmarks hidtil største enkeltordre på lastbiler med Scanias legendariske V8-motor, der blandt chauffører og vognmænd har cementeret Scanias ry som ”King of the Road” gennem mere end 40 år.

 

Den store ordre udgør samtidig en ny milepæl for Scania i Danmark, idet 2013 dermed bliver første gang siden midten af 1990’erne, hvor andelen af V8'ere igen passerer 50 pct. af Scanias samlede leveringer i Danmark.

Siden introduktionen af Scanias første V8’er på 350 hk i 1969 har den helt særlige motortype opnået et ry som noget af det ypperste, når det gælder kraft, driftssikkerhed og brændstoføkonomi i prestigesegmentet for europæiske lastbiler. Gennem de følgende godt 20 år blev den oprindelige version på 350 hk videreudviklet og forfinet til en topydelse på 530 hk, hvorefter den blev afløst af en moderne 15,6-liters version med ydelser fra 500 til 620 hk.

 

De 100 Scania R 500 til Thermo-Transit er udrustet med Scanias gennemprøvede og pålidelige 15,6-liters version på 500 hk, 14-trins fuldsynkroniseret gearkasse med integreret Retarder samt enkeltreduceret bagtøj. De er udrustet med Scanias mest rummelige Topline førerhus til langturskørsel, idet bilerne ofte bemandes med to chauffører på de mange just-in-time transporter. Bilerne er fabriksopbygget som sættevognstrækkere med drejeskammel, batterier monteret bagest i chassiset samt hævet galge til el- og trykluftforbindelser til sættevogn. For maksimal rækkevidde er de udrustet med godt 1.000 liter brændstofkapacitet fra fabrik, unikt for denne type 3-akslede sættevognstrækkere.

Efter levering fra fabrikken er de yderligere klargjort med alu-afdækning af chassiset, automatiske VBG On-Spot snekæder samt ophæng til traditionelle snekæder på Scanias opbyggerafdeling i Vojens.

 

Da alle lastbiler leveres her i efteråret, er de desuden udrustet med vinterdæk på alle hjul i samarbejde med Superdæk i Padborg, mens dekoration af bilerne er udført af Signmeup A/S i Padborg.

 

De tre Scania R 440 forvogne er opbygget med Schmitz kølekasse, Thermo King kølemaskine samt Z-lift læssebagsmæk. For at få maksimal kapacitet i kølekassen er kølemaskinen placeret øverst på forvæggen. Det har gjort det nødvendigt at lave en udskæring i førerhusets tag for at få plads til kølemaskinen. Trods udskæringen byder Highline-førerhuset på masser af plads og komfort til chaufførerne, der skal køre indsamlingskørsel med bl.a. fisk.

Salgschef Lars Klogborg står for salg og levering af de 103 nye biler til Thermo-Transit, der bruger dem på sit fintmaskede transportnetværk over hele Europa.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com