Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

1200 fly-folk samles i København

Søgeord:

17. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Torsdag til lørdag i denne uge samles 1.200 repræsentanter for flyselskaber og lufthavne i Bella Center til IATA Worldwide Airport Slot Conference, som for første gang afvikles i Danmark.

Torsdag til lørdag i denne uge samles 1.200 repræsentanter for flyselskaber og lufthavne i Bella Center til IATA Worldwide Airport Slot Conference, som for første gang afvikles i Danmark.På konferencen i København finpudser flyselskaberne deres programmer for vintersæsonen 2013/14. Næste Slot Conference holdes i Dallas.

 

-På konferencen denne uge i København fastholder flyselskaberne de slots (start- og landingstider, red) de vil beholde, siger Frank Holton, direktør for danske Airport Coordination, til standby.dk

 

Ud over de mange besøg fra flyselskaber, får Airport Coordination Denmark besøg fra EU’s transportsektion, som i forbindelse med en ”Single EU Coordinator” vil se på ”The Nordic Model.”

 

Da Airport Coordination Denmark blev stiftet i 1995, var opgaven at stå for slot-koordineringen i Københavns Lufthavn – en funktion, som SAS havde varetaget frem til 1995 indtil en EU forordning 95/93 foreskrev, at opgaven skulle flyttes til neutrale enheder i alle medlemslande.

Airport Coordination Denmarks første nye tiltag var i 2005, hvor ACD fik ansvaret for koordination af Keflavik i Island. Herefter fulgte samling af de øvrige nordiske data, så også de finske, norske og svenske data er samlet på serveren hos ACD. Både Finland, Norge og Sverige har selvstændige koordinationsselskaber med egne koordinatorer.

 

Ud over ovennævnte tiltag er Billund Lufthavn siden 2008 fuldt koordineret af ACD, ligesom ACD nu også samler data for Aalborg, Aarhus samt for Vagar på Færøerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com