Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

21 mio. tons gods over kajen

Søgeord:

21. september 2015  |  

Læst i alt:

703 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Uændret aktivitetsniveau i havnene.

I andet kvartal blev der håndteret 21 mio. ton gods fra fragtskibe og færger i danske havne. Det er næsten uændret i forhold til første kvartal.

 

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

 

Der har været et fald i den samlede godsmængde på to pct. fra andet kvartal sidste år til andet kvartal i år, når tallene renses for nye havne. Faldet ses udelukkende i udenrigsfarten, som faldt med 3 pct., mens indenrigsfarten steg 2 pct.

Mere gods på færgerne

Færgerne, som sejler med en fjerdedel af godset, tog tre pct. mere gods med i andet kvartal end samme kvartal sidste år. Udenrigsfærgerne, som fragter 93 pct. af færgegodset, steg tre pct., mens indenrigsfærgerne havde en fremgang på seks pct.

 

Mindre gods i containere

 

Omsætningen af containerenheder var 194.000 TEU i andet kvartal. Det er en stigning i omsætningen på ti pct. i forhold til samme kvartal sidste. Mængden af gods i containere var i andet kvartal på 1,3 mio. ton, hvilket var et fald på 6 pct. i forhold til andet kvartal sidste år. Færge- og ro-ro-gods steg i samme periode med 2 pct.

Færre færgepassagerer

Der var samlet 9 mio. passagerer med passagerskibe og færger i danske havne i andet kvartal, og det er et fald på 2 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

 

Både trafikken på indenrigs- og udenrigsruterne faldt to pct. På udenrigsruterne var det kun ruterne til Norge, som havde flere passagerer med en stigning på to pct., mens Sveriges- og Tysklandsruterne begge havde færre passagerer i andet kvartal. Det store fald på 56 pct. i de øvrige ruter skyldes især lukningen af ruten mellem Esbjerg og Harwich.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com