Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

230.000 tog skilte-test

Søgeord:

10. marts 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

733 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejskilt med anbefalet hastighed driller de fleste.

Danskerne har med stor appetit testet sig selv i, hvor godt de forstår vejskiltene. Og der var særligt ét vejskilt, som de havde svært ved at gennemskue betydningen af.

 

De seneste to uger er vejskilte-testen blevet taget flere end 230.000 gange. Og det glæder Per Antvorskov, afdelingsleder i Vejdirektoratet:

 

-Det er godt at se, at der er så mange, der har haft lyst til at sætte sig bag det animerede rat og teste deres forståelse af vejskiltene. Og forhåbentlig hjælper den sjove oplevelse med at huske skiltenes betydning også i fremtiden.

 

Arbejdet med vejskilte-testen har også givet Vejdirektoratet ny viden om trafikanterne.

 

-Vi har lært en del nyt om trafikanterne, som vi kan bruge, når vi kommunikerer med og om vejskilte i fremtiden, siger Per Antvorskov.

Vejskiltet der driller danskerne

Testen har vist, at det er det blå vejskilt med anbefalet hastighed, der oftest driller danskerne. Cirka halvdelen af deltagerne - på tværs af køn og regioner – svarer nemlig forkert, når de bliver spurgt til skiltets betydning.

 

Det overrasker Per Antvorskov, som har været med til at udvikle kampagnen:

 

Til gengæld viser vejskilte-testen, at danskerne er rigtig gode til de såkaldte variable tavler. Tavlerne informerer blandt andet trafikanterne om hastighedsbegrænsninger, og hastigheden på tavlerne kan ændres i forhold til den aktuelle trafiksituation.

 

De hastighedsbegrænsninger, der vises på de variable tavler, skal overholdes på lige fod med de øvrige officielle hastighedsskilte. Og det var mere end 90 % af deltagerne godt klar over.

Generelt klarer danskerne sig godt i vejskilte-testen, men mændene er en anelse bedre end kvinderne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com