Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

24 somaliske pirater idømt fængsel

Søgeord:

27. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2262 gange

Læses i øjeblikket af:

1

En domstol i Mombas har dømt 24 somaliske statsborgere til syv års fængsel, efter at de blev fundet skyldige i pirateri.

En domstol i Mombas har dømt 24 somaliske statsborgere til syv års fængsel, efter at de blev fundet skyldige i pirateri.De anklagede blev anholdt den 20. oktober 2010 i Omanbugten bevæbnet med AK47 rifler, raketstyr og granater samt andre våben under angreb på MV Ariya.

 

-De anklagede brugte vold og offensive våben mod besætningen og udsatte dem for livsfare. Der er tilstrækkeligt med beviser på, at de 24 mænd angreb skibet med AK47 rifler, raketter og andre våben, sagde højesteretsdommer Richard Odenyo.

 

Retten fandt det bevist, at de anklagede havde brugt vold mod besætningen på det iranske fartøj under angrebet. De blev også sigtet for at kapre et skib på åbent hav.

Piraterne blev overdraget til retsforfølgelse af NATO, da Somalia ikke selv var i stand til at gennemføre en retssag mod dem. De dømte, hvoraf den ene har fået amputeret et ben, vil efter afsoning af dommen blive udvist til Somalia.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com