Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

33 tons elegant design

Søgeord:

15. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

804 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Liebherr hædret for nye læssemaskiner.

Det kan godt være stort og ekstremt kraftfuldt og samtidig elegant. Liebherrs nye serie af store læssemaskiner fra L 550 til L 586 XPower har således scoret den fornemme, internationale designpris Red Dot Award i kategorien for godt produktdesign.

 

XPower-maskinerne er den nye generation af store Liebherr-læssere fra 17 til 33 tons, hvor opgaven for konstruktørerne var enkel: Lav en ny serie maskiner med fokus på høj kraft, robusthed, brændstofeffektivitet og god komfort. Dermed var det også sagt, at der skulle et funktionelt og æstetisk design på højt plan med i ligningen.

 

-Ud over de funktionelle aspekter som sikkerhed og brugervenlighed, lagde vi også fokus på, at maskinerne med deres udseende kom til at signalere stor styrke, forklarer teknisk chef Johann Stickler, som er ansvarlig for udviklingen af de nye læssemaskiner.

Helt ny drivlinje

Det var da også Johann Stickler, der tog turen til Red Dot-galla i Essen i Tyskland, hvor han modtog designprisen sammen med nogle af sine medarbejdere.

 

Red Dot Award er i øvrigt ikke den eneste hæder, der er tilfaldet de nye Liebherr-læssemaskiner. Tidligere på året blev XPower-serien også belønnet med den anden internationale design-pris, iF Design Award.

 

Foruden det gode udseende, udmærker de nye Liebherr-maskiner sig ved en helt ny drivlinje. I XPower kombineres hydraulisk og mekanisk gearkasse, så maskinen arbejder med det hydrostatiske system ved lav hastighed og derefter går til at trække direkte gennem gearkassen. Det nye drivaggregat sikrer op til 30 procent forøgelse af effektiviteten. Og der er direkte, positiv afsmitning på brændstofregnskabet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com