Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

43 foreslog bro-navn

Søgeord:

23. november 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

787 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kronprinsesse Mary lægger navn til ny bro.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt har i dag på et pressemøde afsløret navnet på den kommende bro over Roskilde Fjord. 

 

Navnet på den nye bro, der skal forbinde Frederikssund med Hornsherred, er Kronprinsesse Marys Bro.

 

- Det er et flot navn til en bro, og det er jo lidt sjovt, at Kronprinsesse Marys Bro nu kommer til at ligge ved siden af en Kronprins Frederiks Bro, selvom det er en tidligere Kronprins Frederik, som den gamle bro i Frederikssund er navngivet efter, sagde Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt.

 

Forslaget om at navngive broen efter Kronprinsesse Mary var kommet fra 43 af de 447 borgere, der deltog i den navnekonkurrence, Transport- og Bygningsministeriet satte i gang i marts.

- Det er en stor dag i dag. For det er 15 år siden, der sidst er blevet navngivet en bro i Danmark. Det var Øresundsbroen i år 2000, lød det fra transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

 

Der er tradition for, at broer enten får et navn, der angiver deres geografiske placering, eller at de får et kongeligt navn. Men det er nogle år siden, at kongefamilien sidst har præget landkortet på den måde:

 

- Faktisk skal vi helt tilbage til 1963 for, at traditionen med et kongeligt navn blev anvendt. Det var, da broen over Guldborgsund blev navngivet Frederik d. IX’ bro, fortalte Hans Christian Schmidt.

 

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund. Og omkring 1,4 kilometer vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Det forventes, at broen åbner for trafik i 2019.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com