Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

45 mio. EU-kroner til Scandlines

Søgeord:

15. september 2015  |  

Læst i alt:

574 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Grønne tiltag blåstemples på Gedser-Rostock.

Scandlines forventes at få tildelt DKK 47 millioner fra EU til installation af scrubber og hybridsystem på de to nye passagerfærger til ruten Gedser-Rostock samt til miljøvenlig infrastruktur på begge havneanlæg.

 

Den grønne omstilling til hybriddrift på Fugleflugtslinjen mellem Rødby-Puttgarden har tidligere modtaget bidrag gennem EU. EU's infrastrukturfond Connecting Europe Facility (CEF) har til formål at fremme mere effektive, grænseoverskridende transportkorridorer.

 

CEO hos Scandlines, Søren Poulsgaard Jensen, siger:

 

-”Vi er stolte og glade for blåstemplingen fra EU. Vi ser det som endnu en stor anerkendelse af det arbejde, vi gør for at implementere grønne tiltag på vores overfarter og gøre vores fremtidige færgefart endnu mere miljøvenlig.

 

I 2013 indførte Scandlines som det første færgerederi i verden et hybridsystem, der i stor skala kan lagre overskydende energi i batterier om bord. Ambitionen for den grønne strategi er i sidste ende zero emission; det vil sige et helt emissionsfrit fremdriftssystem for færgerne.

Scandlines’ investering i miljørigtig teknologi og en grønnere fremtid fortsætter i første omgang med EU-bidraget til de to nye, moderne passagerfærger M/F Berlin og M/F Copenhagen. Et væsentligt mål er at optimere brændstofforbruget på de to nybygninger til ruten Gedser-Rostock – og at overholde de gældende miljøkrav.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com