Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

56 ton tilladt fra 1. marts

Søgeord:

5. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

1. marts får syvakslede vogntog formentligt lov til at køre med 56 ton totalvægt.

1. marts får syvakslede vogntog formentligt lov til at køre med 56 ton totalvægt.DTLs erhvervspolitiske chef Ove Holm (foto) kommenterer udsigten således:

 

- Dermed opfyldes et længe næret ønske fra branchen om at udnytte materiellet optimalt til gavn for transporteffektiviteten og produktiviteten.

 

Vi har i dialogen med myndighederne og politikerne ikke lagt skjul på, at det er en vigtig sag for vores medlemmer.

 

Transportministeriet planlægger at tillade de 56 ton, men politikerne skal lige nikke ja til planen. Det sker formentlig i løbet af denne måned, så det kan træde i kraft samtidig med en ny tolerancegrænse for overlæs.

 

Med den øgede totalvægt følger nemlig en opstramning af tolerancegrænsen for overvægt. Den hidtidige grænse på syv procent sættes ned til tre procent, og samtidig indføres der et maksimum på 1.500 kg.

- Der er tale om en ret kraftig stramning - og mere end forventet. Det vil give nogle situationer for nogle af vore vognmænd, som de vil have svært ved at håndtere, fortsætter Ove Holm.

Bødesager udfordrer nye grænser

Han forudser, at der vil komme nogle bødesager for domstolene, hvor disse stramme tolerancegrænser vil blive udfordret.

 

- Baggrunden for stramningen, i forbindelse med den øgede totalvægt, er en smertegrænse for broerne. Den nås med ekstra to ton på toppen, tilføjer han.

 

DTL har protesteret imod planerne om en lavere tolerancegrænse for overvægt, og har – efter forslag fra medlemsvirksomheder – foreslået en uændret syv procents grænse dog maksimalt 3,5 ton.

 

- Men den yderligere stramning af tolerancegrænsen vil helt klart blive en udfordring for transportvirksomhederne, fastslår Ove Holm.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com