Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

659 skibe under dansk flag

Søgeord:

1. december 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

730 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fortsat stort bidrag til samfundsøkonomien.

Trods hårde tider for verdensøkonomien vokser den danskflagede handelsflåde. Der er nu 659 skibe under dansk flag med en samlet størrelse på 15,5 mio. bruttoton (bt), og flåden under dansk flag har dermed aldrig været større.

 

Den danskflagede flåde fylder således mere af den globale handelsflåde. Tallene fremgår af publikationen ”Skibsfarten i Tal”, som Danmarks Rederiforening udgiver to gange årligt. Her finder man helt aktuelle tal for udviklingen i både den danske og internationale skibsfart.

Stærkt flag

Et stærkt dansk flag er med til at øge dansk indflydelse internationalt, mener adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen:

 

-Når vi som søfartsnation arbejder for  at fremme kvalitetsskibsfart med  fokus på ansvarlighed, arbejdsmiljø, innovation og stærke kompetencer, så betyder vores størrelse noget for vores internationale gennemslagskraft. Samtidig sikrer skibe under dansk flag beskæftigelse i Danmark. Derfor er det positivt, at det danske flag er attraktivt  og voksende, siger Anne H. Steffensen.

Attraktivt

Den positive udvikling i den danskflagede handelsflåde er desuden et udtryk for, at det er attraktivt for såvel danske som udenlandske rederier at have deres aktiviteter og skibe med base i Danmark. Den position skal vi kæmpe for at fastholde.

 

Samlet set opererede danske rederier pr. 1. oktober 2015 1.884 skibe, hvilket placerer Danmark som verdens 8. største søfartsnation målt på bruttotonnagen.

 

Danske rederier bidrog i 2014 med 205 mia. kr. til den danske handelsbalance, hvilket svarer til godt 20 procent af den samlede danske eksport.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com