Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

70 år

Søgeord:

9. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

290 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flådestyrings-pioner runder et skarpt hjørne.

Flådestyrings-virksomheden Kyborg A/S stifter, Bjørn Rønshof, der fylder 70 år den 27. april, er en pioner i dansk IT-historie.

 

Det hele startede med et programmeringskursus i efteråret 1967 og har indtil videre budt på 50 års virke i informationsteknologiens tjeneste.

Den 1. februar 1968 startede Bjørn sin professionelle IT-karriere da han blev ansat i ØK´s nystartede virksomhed ØK Data. Det var dengang IT hed EDB og man anvendte de såkaldte hulkort. Karrieren førte ham de kommende år omkring statistikudvikling af indenrigsministeriets CPR-nummer system, ansættelser i F.L. Schmidt og Regnecentralen, inden han i 1980 blev selvstændig.

1986

Bjørn etablerede i 1986 firmaet Kyborg A/S med speciale i økonomi- og brancheløsninger til vognmandssektoren med særlig vægt på transportstyring og affaldsregistrering og i de seneste år udvidet med systemer til mobil ordrestyring og -kommunikation.

Adskillige nuværende kunder har været med helt tilbage fra de tidligste år, herunder den store Glostrup baserede slamsugervirksomhed Leif M. Jensen A/S,renovationsvirksomheden M. Larsen Vognmandsfirma i Brøndby samt Henrik Tofteng A/S. Harald Nyborg koncernen har ligeledes i mange år benyttet Kyborgs systemer, hvilket nok bl.a. skyldes Bjørns tilgængelighed og stædige ihærdighed for at løse sine kunders behov.

 

Bjørn er i dag stadig fuldt aktiv i Kyborg A/S, dels som bestyrelsesformand og dels som programmør/konsulent. Posten som Administrerende Direktør er i dag overtaget af hans datter Louise Rønshof.

Privat bor Bjørn i Hedensted og er gift med Pia på 40tyvende år. Bjørn har 5 voksne børn, hvoraf 3 arbejder i Kyborg.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com