Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

80 km/t på landevej

Søgeord:

22. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

561 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DTL glade for harmonisering af person- og lastbilhastighed. 

Ifølge DTL – Danske Vognmænd er der udsigt til, at lastvogne fra 2019 får lov til at køre med 80 kilometer i timen på veje uden for bebygget område. Dermed kommer der til at gælde personbilshastigheder for lastvognene på landevejen, hvilket formentlig vil sikre en mere jævn trafikafvikling.

 

- Det er meget tilfredsstillende, siger DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, der ser frem til, at et lovforslag derom fremsættes til oktober og til Folketingets velvillige behandling.

 

- Det er et spørgsmål, som vores medlemmer igen og igen har bragt op på møder, til Vognmandens Dag-arrangementer og til generalforsamlinger. Men nu går det altså efter alt at dømme igennem fra årsskiftet. Det er vi glade for og stolte af, hos DTL, siger Erik Østergaard.

God dialog

Erik Østergaard roser især Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, i forbindelse med den politiske forberedelse af lovforslaget.

 

- Vi har haft en rigtig god dialog med transportudvalgets medlemmer, og særligt Kristian Pihl Lorentzen (V) har gjort en kæmpe indsats. Det er vi meget glade for, fortsætter Østergaard.

 

- Det vil gøre hverdagen lettere og mere smidig samt ikke mindst give et bedre samlet trafikmønster, når lastbilerne lige kan hæve farten en smule. Så generes de øvrige trafikanter simpelthen mindre. Det er godt for den samlede trafikafvikling – og jeg tror da også, der er lidt bundlinje i det for vognmændene, slutter Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk