Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

854 sigtet for sprit- og narkokørsel

Søgeord:

28. december 2015  |  

Læst i alt:

1227 gange

Læses i øjeblikket af:

1

438 sigtet for spritkørsel, 416 for narkokørsel.

Politiets julefrokostkontroller har ført til 438 sigtelser for spritkørsel og 416 for narkokørsel, ifølge nyeste opgørelse fra Rigspolitiet.


Siden slutningen af november har politiet i hele landet gennemført spritkontroller i forbindelse med de mange julefrokoster.
Nu viser en samlet opgørelse fra Rigspolitiet, at i hele kontrolperioden frem til kort før jul har alle landets politikredse samlet set sigtet 438 personer for spritkørsel og 416 for narkokørsel, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.


Politiets kontroller har især været rettet mod de store julefrokostdage torsdag, fredag og lørdag i ugerne op til jul. Samtidig har politiet også gennemført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af alkohol aftenen forinden.


- Selv om antallet af spritbilister er faldet over årene, så viser tallene fra Rigspolitiet, at der fortsat er et problem med personer, der sætter sig bag rattet, efter at de har drukket. Der er alkohol involveret i en ud af fem dødsulykker i trafikken, så spritkørsel skal tages meget alvorligt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Klar til et pust?
Sideløbende med politiets kontroller, hvor man har stoppet og kontrolleret flere end 21.000 bilister i løbet af julemåneden, har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemført den landsdækkende kampagne "Klar til et pust?"
Kampagnen minder bilisterne om, at før de sætter sig bag rattet, bør de nøje overveje, om de er ædru nok. Og hvis de er det mindste i tvivl om deres promille, så bør de lade bilen stå og komme hjem på en anden måde.


Uacceptabelt
I en tidligere undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har gennemført, svarer 96 procent af danskerne, at spritkørsel er uacceptabelt. Set over årene er antallet af spritbilister på vejene også faldet markant, viser ulykkestallene.
Det mærker man også hos politiet, hvor der over de seneste år har været et stort fald i antallet af spritbilister fra godt 11.700 sigtede i 2007 til lidt over 7.700 i 2014. Faldet er også fortsat i 2015.

I samme periode er antallet af spritulykker i trafikken faldet fra knap 2.800 til 1.400. Også her viser tendensen et fortsat fald i 2015, oplyser Rigspolitiet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com