Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Åbent skib på Poul Løwenørn

Søgeord:

8. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

806 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kom på dækket af inspektionsskib.

Besøg inspektionsskibet, Poul Løwenørn i morgen fredag den 9. oktober. Her kan du høre besætningens beretninger om arbejdet med søafmærkning og se de bøjer, lanterner og andet udstyr, som bruges til vedligeholdelse af afmærkningen.

 

Du kan også besøge skibets kommandobro. Det hele foregår mellem 14.00 og 22.00 og er et led i den Københavnske kulturnat og Maritime Days. Skibet ligger ved Amaliekaj.

 

-Vi glæder os til igen i år at tage imod besøgende på skibet. Sidste år havde vi 1000 glade besøgende, som gik på opdagelse i skibet, fortæller Christian Kopp Pedersen, sektionschef for operationsektionen i Søfartsstyrelsen.

 

En af Søfartsstyrelsens opgaver er at sikre sejladsen i de danske farvande ved at opretholde afmærkning, det vil sige bøjer og fyr, til vejledning af skibstrafikken i de stærkt trafikerede danske hovedruter, som blandt andet omfatter Storebælt og Øresund.

-Besætningen ombord foretager løbende tilsyn, udskiftning og vedligeholdelse af bøjerne. Desuden er vi klar til hurtigt at rykke ud med skibet, hvis eksempelvis en bøje er forsvundet eller blevet beskadiget. Formålet er at sikre, at skibe kan færdes sikkert i vore farvande og at værne om havmiljøet, forklarer skibsfører Bjarne Petersen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com