Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aalborg-flyselskab truet af tvangsopløsning

Søgeord:

31. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Selskabet Greenland Express ApS har siden begyndelsen af februar været under tvangsopløsning ved skifteretten i Aalborg. Men nu lover ejeren Gert Brask, at der bliver bragt orden i tingene.

Selskabet Greenland Express ApS har siden begyndelsen af februar været under tvangsopløsning ved skifteretten i Aalborg. Men nu lover ejeren Gert Brask, at der bliver bragt orden i tingene.Den 31. januar 2012 etablerede den grønlandskfødte iværksætter Gert Brask selskabet Greenland Express ApS, der skulle drive et virtuelt flyselskab med flyvninger mellem Danmark og Grønland via Island.

 

Sidenhen indledtes et samarbejde med det hollandskregistrerede Silver Tiger Aviation Limited, der angiveligt havde til hensigt at skyde kapital i selskabet, således at det virtuelle flyselskab kunne starte ruteflyvning i løbet af 2013, skriver check-in.

Samarbejde afbrudt

Samarbejdet gik i stykker i efteråret, og da første regnskabsperiode sluttede den 30. juni 2013, havde Greenland Express ApS med domicil i Aalborg Lufthavn fem måneder til at indsende årsrapporten til Erhvervsstyrelsen. Det skete ikke, men i mellemtiden oprettede Gert Brask et ny selskab kaldet Greenland Express Air ApS, der i stedet skulle overtage aktiviteterne med at starte beflyvning af Grønland fra Aalborg Lufthavn og sekundært Københavns Lufthavn.

I mellemtiden slap tålmodigheden op hos Erhvervsstyrelsen, der 3. februar i år anmodede skifterretten i Aalborg om at foretage en opløsning af selskabet jævnfør selskabsloven § 225. Dermed bortfaldt bestyrelsens og direktionens ret til at råde over selskabets formue eller til at stifte nye forpligtelser på selskabets vegne.

Regnskab mangler

-Regnskabet er ikke indleveret, da vi ikke kunne få fat i bilag fra de tidligere samarbejdspartnere, men nu har vi fået styr på det, og regnskabet bliver indleveret på idag og selskabets drift bliver genoptaget,"forklarer Gert Brask fra Greenland Express til CHECK-IN.dk.

 

Han oplyser samtidig, at selskabet kommer til at fungere normalt, selvom om Gert Brask som indehaver har måttet lide personlige tab, da han efter sit eget udsagn blev snydt af sine tidligere samarbejdspartnere. Ifølge Gert Brask har det kostet ham 270.000 kroner.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com