Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aalborg-virksomhed får ordre i Doha

Søgeord:

7. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det bliver dansk teknologi, der skal bidrage til, at passagererne kommer hurtigere gennem den nye Hamad International Airport i Doha.

Det bliver dansk teknologi, der skal bidrage til, at passagererne kommer hurtigere gennem den nye Hamad International Airport i Doha.Den nordjyske virksomhed BLIP Systems har sikret sig en ordre på udstyr til køtidsmåling til den nye storlufthavn i Mellemøsten.

 

Det er systemet Bliptrack, der har tiltrukket sig interessen fra den nye Doha-lufthavn. Bliptrack giver et overblik over, hvordan passagererne færdes i lufthavnen og kan afdække eventuelle flaskehalse. Dermed vil lufthavnen kunne tage højde for forsinkelser ved på forhånd at vide, hvor der skal åbnes ekstra skranker og sættes mere personale ind.

 

Systemet giver også mulighed for at kunne oplyse passagererne om den estimerede ventetid ved eksempelvis sikkerhedskontrollerne.

 

BLIP Systems har opstillet løsningen i omkring 20 internationale lufthavn, hvor Dubai, Amsterdam og Toronto er blandt de seneste, der har taget produktet i brug. I Danmark benyttes Bliptrack af lufthavnene i København, Billund og Aalborg.

Kapaciteten i nuværende lufthavn i Doha har gennem de senere år været udnyttet til bristepunktet. Årligt rejser mere end 20 mio. passagerer gennem lufthavnen, der er dimensioneret til et noget mindre antal. Derfor oplever rejsende også lange køer, og passagererne skal køres i busser fra fjernparkering til terminalerne, da der ikke er plads nok ved gates til samtlige fly.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com