Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Årets trafikhelt kåret

Søgeord:

9. august 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1219 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ni-årig hædres.

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne Trafiksikkerhed i Øjenhøjde sluttede i weekenden sin 13. sæson af på Egeskov Slot på Fyn.

 

Her deltog kampagnen i den årlige Falck Dag med mange hundrede besøgende.

 

6-årige Ludwig Ejkens Sørensen fra Herlev blev på dagen kåret som Årets Trafikhelt efter at have været med til at få omlagt skraldebilernes rute i sin kommune, så børnenes vej til skole og børnehave er mere sikker. Initiativet kom efter en ubehagelig oplevelse, hvor Ludwig på løbehjul måtte undvige en skraldebils bagende, der svingede ind over fortovet.

 

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde blev etableret på initiativ af DTL – Danske Vognmænd, som hvert år driver kampagnen sammen med 3F Transport-gruppen, Danske Fragtmænd A/S, energiselskabet OK, Volvo Trucks, forsikringsselskabet Codan og Børneulykkesfonden. Partnerne finansierer ikke blot projektet men deltager aktivt i events og undervisning, og de ønsker på den måde at yde en aktiv indsats for at styrke mindre børns trafiksikkerhed i forhold til den tunge trafik – og samtidig forbedre adfærden i transportbranchen.

Gavner trafiksikkerheden

Adm. direktør Erik Østergaard fra DTL – Danske Vognmænd er glad for, at branchen og interessenter omkring den kan finde sammen om en sådan landsdækkende kampagne – og med kåring af en trafikhelt:

 

-Det gavner trafiksikkerheden som helhed, når vi kan lave den slags private initiativer, og der har i Herlev været et forbilledligt samarbejde mellem kommune og vognmand for at skabe mere sikre skoleveje. Ludwig skal roses for at have startet den dialog.

 

Det glæder samtidig DTL-direktøren, at projektledelsen i kampagnen, som DTL – Danske Vognmænd er ansvarlig for, støttes af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

 

-Det giver et løft og incitament til at fortsætte kampagnen, at der også er opmærksomhed udefra, mener Erik Østergaard.

 

Årets Trafikhelt Ludwig Ejkens Sørensen fra Herlev i midten - omgivet af tv. Asbjørn Bay og th. Frej Normann Johansson. Foto: Claus Tjerrild.

Transport Tidende på iPhone:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com