Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aarhus: Byggestart på nyt Havnecenter

Søgeord:

22. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Byggeriet af det kommende Havnecenter i Aarhus begyndte i dag med nedlæggelsen af grundstenen. Byggeprojektet sikrer i løbet af de kommende halvandet år fast job til mange håndværkere - heraf en række unge, idet Aarhus Havn stiller krav om mindst fem uddannelsespladser i hele byggeperioden.

Byggeriet af det kommende Havnecenter i Aarhus begyndte i dag med nedlæggelsen af grundstenen. Byggeprojektet sikrer i løbet af de kommende halvandet år fast job til mange håndværkere - heraf en række unge, idet Aarhus Havn stiller krav om mindst fem uddannelsespladser i hele byggeperioden.Formand for Aarhus Havns bestyrelse, borgmester Jakob Bundsgaard (S), nedlagde i dag grundstenen, som NCC som hovedentreprenør forvandler til et Havnecenter i fem etager - i alt ca. 13.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri.

 

NCC forventer, at byggeriet beskæftiger 25-75 håndværkere frem til det står færdigt i slutningen af 2015. (Placering i rød cirkel. Foto: Aarhus Havn).

 

- I NCC arbejder vi aktivt med social ansvarlighed. I forbindelse med byggeprojektet vil det bl.a. betyde, at vi gør det til et fast punkt på vores byggemøder at vurdere, om der kan blive plads til flere praktikanter og lærlinge, end det antal, der er aftalt i kontrakten, fortæller direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC.

Ny virksomhedsskole

NCC og Aarhus Havn har sammen med Aarhus Produktionsskole aftalt at etablere en Virksomhedsskole på byggepladsen og dermed gøre en ekstra indsats for at få unge i arbejde.

 

Den tager udgangspunkt i skolen på Dokk1, hvor Virksomhedsskolen åbnede sidste år. Afhængig af hvor mange betonsjak, der går på byggepladsen, er 1-3 unge tilknyttet ad gangen.

 

En Virksomhedsskole er tiltænkt unge mennesker, som har et ønske om en byggefaglig håndværkeruddannelse, men som ikke er klar til det ordinære forløb.

 

På virksomhedsskolen får de en forsmag på hverdagen på en byggeplads. Her indgår de i et sjak på lige fod med byggepladsens håndværkere og lærlinge og tager del i arbejdet, mens en tilknyttet vejleder og faglærer følger dem på sidelinjen. Efter et forløb på skolen er de bedre gearet til en uddannelse på teknisk skole eller i en virksomhed.

Nye job

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen glæder sig over udsigterne til, at Havnecenteret allerede nu skaber nye arbejdspladser på Aarhus havn.

 

- Og jeg er overbevist om, at det vil fortsætte, når byggeriet står færdigt. Det er jo et helt nyt erhvervscenter med plads til flere virksomheder. Erfaringsmæssigt vil et sådan erhvervscenter betyde en synergieffekt, der både bidrager til nye job og øget omsætning, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com