Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aarhus Havn: Kraftig vækst i containergods

Søgeord:

28. februar 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

599 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sikrede + 4,9 procent i samlet godsomsætning.

Lige inden 2017 blev til 2018, blev container nummer 511.424 løftet fra skib til land på Aarhus havn, og udgjorde dermed det højeste antal containere nogensinde omsat i en dansk havn.

 

Aarhus Havn har netop opgjort vægten af disse containere til 3.684.000 tons, hvilket er en stigning fra 2016 på hele 14,1 procent og også ny rekord.

 

Den flotte containeromsætning sikrede en samlet stigning i godsomsætningen på 4,9 procent, når alle havnens forretningsområder lægges sammen. Den samlede godsomsætning i Aarhus havn nåede i 2017 op på 8.628.000 tons.

Fortsat DK’s største

Dermed cementerede Aarhus Havn sin status som Danmarks absolut førende containerhavn, og det er da også de største europæiske containerhavne, havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen sammenligner havnen med:

 

- Uden at kende til tallene for alle Europas havne, er jeg sikker på, at vi ligger til den pæne side sammen med Rotterdam Havn. Isoleret set er vores resultat mere end tilfredsstillende, når det gælder omsætningen af containere, og en samlet vækst på cirka 5 procent er pænt i det nuværende marked, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

 

Aarhus Havns samlede vækst på 4,9 procent består ud over containervæksten i en vækst på bulkområdet på cirka 8 procent – herunder en pæn stigning i omsætningen af biobrændsel. Omsætningen af flydende gods trækker dog i den anden retning med et fald på cirka 15 procent, som alene skyldes en reduceret omsætning af mineralsk olie, mens de vegetabilske olieprodukter er i god vækst, lyder det fra Aarhus Havn.

- Lige nu er vi begunstiget af, at vi for nogle år siden besluttede os for, at biobrændsel skulle være et nyt strategisk forretningsområde. På det tidspunkt stod det klart, at mange kraftværker ville omstille fra kul og olie til mere miljørigtige brændselstyper. I 2017 fik vi godt gang i omsætningen af biobrændsel, og det er fortsat i de første måneder af 2018, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com