Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aarhus Lufthavn får ny direktør

Søgeord:

7. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2333 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ideerne er mange og ambitionerne store hos Aarhus Lufthavns nye direktør, Peter Høgsberg.

Ideerne er mange og ambitionerne store hos Aarhus Lufthavns nye direktør, Peter Høgsberg.Den 1. juli skifter han Odense Lufthavn ud med Aarhus Lufthavn, og et job for en noget større lufthavn. Men også en lufthavn, der slås med lillebrorrollen over for Billund og Aalborg Lufthavn.

 

Men det skal være slut. For Aarhus Lufthavn er ifølge den kommende lufthavnsdirektør kun en anelse efter Billund og helt på højde med Aalborg Lufthavn.

 

-Jeg kan ikke se nogen begrundelse for, at vi ikke skulle kunne lave de samme udenrigstal, som Aalborg, siger den 41-årige kommende lufthavsdirektør i Aarhus til check-in.dk.

 

Og den ambition støtter Aarhus Lufthavns bestyrelsesformand, Ango Winther, op om. Han sætter sin lid til, at lufthavnen kan tiltrække et luftfartsselskab med ambitioner.

-Vi er på udkig efter en partner, der vil være bindeled mellem Aarhus og et andet europæisk knudepunkt, så vi ikke altid skal via København, siger Ango Winther og peger på, at 56 procent af de passagerer, der i dag flyver til København fra Aarhus Lufthavn, flyver videre ud i verden fra København.

 

-Det handler om at luftfartsselskaberne får kendskab til de 56 procents behov, siger Ango Winther, der ikke lader sig gå på af, at store europæiske netværksselskaber som Lufthansa, KLM og Air France i dag har valgt at flyve til Billund og Aalborg - og ikke Aarhus Lufthavn.

 

I 2012 havde Aarhus og Aalborg henholdsvis 205.883 og 232.760 passagerer på udenrigsruteflyvning. Værd at bemærke er det dog, at der i Aarhus var tale om en vækst på 4,5 procent i forhold til året før, mens væksten i Aalborg var på 15,1 procent. I april i år oplevede Aarhus en udenrigsvækst på 2,7 procent, mens den i Aalborg var på 74,7 procent.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com