Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aarhus Lufthavn fik underskud

Søgeord:

19. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Cimber Sterlings konkurs den 3. maj sidste år, havde ikke kun konsekvenser for selskabets passagerer og ansatte. Konkursen har trukket spor gennem det meste af dansk luftfart det seneste år.

Cimber Sterlings konkurs den 3. maj sidste år, havde ikke kun konsekvenser for selskabets passagerer og ansatte. Konkursen har trukket spor gennem det meste af dansk luftfart det seneste år.Et af de steder, hvor man blev hårdest ramt, er i Aarhus Lufthavn. Her faldt antallet af frekvenser på ruten til København markant efter konkursen. Og først i april i år var ruten tilbage på fuld kraft.

 

Derfor kom lufthavnen ud af 2012 med et underskud på knap 9,9 mio. kroner.

 

Det dårlige resultat kan primært tilskrives Cimber Sterlings konkurs den 3. maj, og de dermed forbundne negative konsekvenser for såvel betjeningen af indenrigsruten til København, som feriecharter trafikken, skriver lufthavnen i årsrapporten for 2012.

-Det umiddelbare debitortab forbundet med konkursen udgjorde kr. 2,6 mill. Her til kommer, at den markante tilbagegang i lufthavnens passagertal, der umiddelbart udløstes af konkursen, på kort sigt resulterede i et voldsomt fald i omsætningen – et fald, der kun med nogen reaktionstid kunne imødegås gennem reduktioner i omkostninger.

 

Resultatet kommer efter to år med små overskud i størrelsesordenen mellem 2,4 og 3,7 mio. kroner. 2012-resultatet er dog ikke slemt som i 2009, hvor lufthavnen måtte notere et underskud på bundlinjen på lidt over 26 mio. kroner.

 

-Vi forventer at tage et pænt skridt i den rigtige retning allerede i 2013, men realistisk set skal vi nok frem til 2014, før målet er nået. Udfordringen er primært at få genskabt den fulde kapacitet på indenrigsruten, skriver lufthavnen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com