Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aarhus: Nye infotavler hjælper trafikken

Søgeord:

15. juni 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

589 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tavler tipper om hurtigere vej.

Aarhus Kommune hjælper nu lastbilchaufførerne - og de øvrige bilister - hurtigere frem med topmoderne dynamiske informationsskilte.

 

De ti nye digitale tavler, drevet af realtidsdata fra billisternes Bluetooth-udstyr i f.eks. headsets og mobiltelefoner,  fortæller om bl.a. køretider og hurtigste rute, hvilket sparer tid og får trafikken til at glide bedre.

 

Opdager bilisters via Bluetooth

Trafikinformationerne på de nye informationstavler baseres på realtidsdata fra 125 sensorer, placeret på udvalgte strækninger i Aarhus. Sensorerne opdager bilister, der kører med med en Bluetooth-enhed, eksempelvis håndfrie installationer og mobiltelefoner. Når en bil med en aktiveret Bluetooth-enhed passerer sensorerne, indsamles, krypteres og tidsstemples enhedens anonyme ID, også kaldet en MAC-adresse.

 

De indsamlede data sendes til en server, hvor de filtereres og analyseres. Herefter udregnes bl.a. køretider, trafiktæthed og trafikstrømme.

Kommunen anvender også de indsamlede data til at få et dybdegående indblik og forståelse af trafikstrømme til by- og trafikplanlægning. Mobilapplikation ”Trafikken Østjylland” og Trafikken.dk / østjylland anvender også de indsamlede data til at give et overblik over hvordan traffikken opfører sig.

Aalborg havn hjælper chauffører

Aalborg Havn anvender data fra BlipTrack-løsningen til at informere de over 10.000 mennesker, som hver dag færdes i området. Havnen har således opsat en informationstavle (foto) ved udkørslen fra havneområdet, som viser bl.a. lastbilchauffører den hurtigste rute ud til motorvejen.

 

- Ofte kan du spare relativt mange minutter ved at køre den rigtige vej og ved at give trafikanterne information omkring køretiderne, kan vi gøre det lettere for dem at begå sig på havneområdet og slippe for eventuelle køer og spildtid, fortæller Mette Schmidt, teknisk chef for Aalborg Havn.

Lufthavne, banegårde og havne

BlipTrack-løsningen er udviklet af det Nordjyske firma BLIP Systems, som udover at anvende teknologien til at måle trafik i bl.a. Aarhus, København, Odense og Aalborg også måler og viser ventetider i lufthavne - bl.a. i København, Dublin, Amsterdam og Dubai. Desuden hjælper løsningen også med optimering på banegårde i Holland og på verdens travleste passagerhavn i Dover, England.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com