Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ABAX solgt

Søgeord:

7. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1894 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Norsk selskab handlet for 1,4 mia.

Kapitalfonden, Norvestor Equity A/S, har i går offentliggjort, at det norske selskab ABAX A/S er solgt til den globale investeringsvirksomhed Investcorp for 1,4 milliarder kroner.

 

- For Investcorp repræsenterer ABAX en markedsposition og et vækstpotentiale, som er en attraktiv investeringsmulighed. Som et af Europas hurtigst voksende selskaber i telematikindustrien er ABAX godt rustet for videre ekspantion. Med tre tidligere investeringer i samme branche, tager vi værdifuld erfaring med os fra telematikbranchen og operationelle kundskaber med ind i selskabet. Vi glæder os til, sammen med ledelsen, at kunne etablere selskabet som en ledende aktør i et globalt marked, siger Hazem Ben-Gacem, Head of Corporate Investment in Europe, Investcorp.

 

Investcorp overtager dermed ejerskabet fra Norvestor Equity A/S, der købte selskabet i 2012. De nye ejere er et globalt investeringsselskab med kontorer i blandt andet New York, London og Singapore. ABAX passer godt ind i investeringsprofilen til Investcorp, som tre gange tidligere har investeret i lignende teknologiselskaber med stor succes. Dertil kommer investeringer i store, danske virksomheder som Ageras og Georg Jensen.

- Det er først og fremmest en stor dag for alle, som arbejder i ABAX og for de, som undervejs har været med at skabe dette eventyr. Vores nye ejer deler vores offensive vækstambitioner og sammen med dem, skal vi fortsætte vores vækst og tage ABAX til næste niveau, fastslår Petter Quinsgaard, CEO, ABAX Group.

 

Beholder succesfuld topledelse

ABAX offentliggjorde tidligere på året om en omsætningsvækst på 32 procent til 370 millioner kroner. Ved årsskiftet kunne selskabet vise en kundeportefølje på 25.500 kunder og næsten 200.000 aktive licenser i markedet.

 

ABAX oplyser, at ambitionene for selskabet forbliver uændret, ligesom den øverste topledelse ikke ændres af opkøbet. Målet er fortsat at skabe verdens førende teknologiselskab inden for telematik og Connected Car-segmentet fra Larvik.

- Det er fantastisk inspirerende at se, hvordan vores ansatte i den grad har sat præg på deres egen arbejdsplads. Entusiasme, gode holdninger, rette arbejdsmetoder og hårdt arbejde har over tid smittet af på vores kunder. De skal have en stor del af æren for den vækst, vi har oplevet de sidste fem år. De er en stor del af grunden til, at Investcorp nu investerer i vores ansatte, vores teknologi og ikke mindst i vores virksomhedskultur, siger Bjørn Erik B. Helgeland, COO, ABAX Group.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com