Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Absalon er på plads

1. oktober 2015  |  

Nye opgaver i fokus i piratfarvandet ved Afrikas Horn.

Absalon er ankommet til farvandet ud for Somalia og nu venter en lidt anden opgave end, da Danmark første gang sendte Absalon af sted til Afrika i 2008.

 

Dengang var det for aktivt at stoppe de mange kapringer og angreb, der fandt sted mod større og mindre skibe i området ud for Afrikas Horn. Men efterhånden som angrebene er aftaget, er der også blevet tid til andre opgaver, udover hovedopgaven, som fortsat er at forhindre piratangreb.

 

- Der er ikke meget pirateri i øjeblikket, men der er fortsat grupperinger, som tidligere har beskæftiget sig med pirateri, og som potentielt kan starte op igen, siger kommandørkaptajn Per Moll Petersen, chef for Absalon. Han er ikke i tvivl om, at NATOs indsats har gjort en forskel:

 

- Der har ikke været angreb siden januar sidste år eller kapringer siden maj 2012, så indsatsen i området må siges at have haft en virkning, siger Per Moll Petersen.

Gode relationer til de lokale

Det er 17. hold, der sendes af sted på anti-pirateri mission i Det Indiske Ocean. Udover de 17. besætningshold der siden 2008 har været indsat med Absalon, Esbern Snare og Iver Huitfeldt, så har også Flyvevåbnets Challenger fly deltaget i Operation Ocean Shield fem gange.

 

I dag hvor piratangreb og kapringerne er aftaget, er det nogle andre opgaver end tidligere, der er mere i fokus for danskerne. Nu drejer det sig i langt højere grad om at opbygge relationer til de lokale og derigennem få efterretninger om pirateri.

 

Absalon er planlagt udsendt indtil 22. december.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

1116 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com