Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Absalon igen på piratpatrulje

Søgeord:

9. september 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

776 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flexfregatten Absalon vender tilbage til Adenbugten.

 

Selv om den somaliske piratbranche er en skygge af sig selv, så sender Søværnet nu igen støtteskibet Absalon på piratpatrulje i havet ud for Østafrika. Her skal det danske orlogsskib indgå i NATO’s antipiratmission Operation Ocean Shield. Det er 17. gang Forsvaret sender personel og materiel ind i kampen mod pirater i Adenbugten og Det Indiske Ocean.

 

Piraterne i områderne omkring Afrikas Horn har været under solidt pres i den periode, Operation Ocean Shield har kørt. Og det har haft en meget direkte effekt. Der er ikke blevet udført pirateri i området siden 2012.

 

- Operationen har været, og er stadig, en succes. Og det er vigtigt, at vi fortsat viser tilstedeværelse i området, så det ikke blomstrer op igen, siger kommandørkaptajn Per Moll Petersen, der er chef på Absalon.

Danmark har siden 2008 løbende haft maritime enheder udsendt i antipiraterioperationer i Det Indiske Ocean, og Søværnets Taktiske Stab har fem gange varetaget funktionen som styrkechef for de internationale flådestyrker. Desuden har Flyvevåbnet siden 2011 fem gange bidraget med Challengerfly - senest i foråret 2015.

 

Siden Absalon i august 2008, som det første danske skib, var indsat i en antipiraterioperation, har de udsendte danske flådeenheder tilbageholdt 295 formodede pirater, befriet 78 gidsler og afværget 40 piratangreb. 50 af de formodede pirater er blevet udleveret til retsforfølgelse. Senest den 13. marts 2015 blev ni pirater idømt fængselsstraffe for angreb på det danske skib Torm Kansas i november 2013.

 

Absalon og hold 17 sejler fra Danmark 10. september. De skal efter planen skal deltage i Operation Ocean Shield frem til december og forventes at være hjemme igen kort før jul.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com