Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ADP: Overskud trods fald i godsomsætning

Søgeord:

2. maj 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

466 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Genopretning efter brand kostede.

ADP A/S, Associated Danish Ports, kom ud af 2016 med et resultat på 21,8 mio. kr., på trods af et betragteligt fald i godsomsætningen.

 

Havneselskabet, der omfatter havnene i Nyborg, Fredericia og Middelfart, håndterede i det forgangne år omkring 8,5 mio. tons gods, hvilket var cirka 1 mio. tons mindre end 2015.

 

- Nedgangen skyldes for Fredericia Havn hovedsageligt et hurtigere fald i udskibningen af råolie end forventet. Derudover blev udskibning af korn udskudt fra efterår 2016 til forventet forår 2017, og containeromsætningen faldt med cirka 4 procent. Nyborg Havn havde en øget godsomsætning på cirka 6 procent, der hovedsageligt knytter sig til flydende bulk, lyder det fra ADP.

 

I det hele taget var 2016 et anderledes år for ADP – især på grund af branden i februar på Fredericia Havn. Genopretningen af fuld operationel drift på havneafsnittet, der blev beskadiget, fyldte meget - ikke kun umiddelbart efter branden, men hen over hele året, og skaderne har naturligvis påvirket havneselskabets samlede flydende bulk aktiviteter, lyder det også.

Nis Skeby, administrerende direktør i ADP A/S:

 

- Vi fokuserede i løbet af 2016 i høj grad på den fremadrettede udvikling af vores virksomhed og på den innovationsproces, vi nu står midt i. Kunderne ser mere og mere ADP som en samarbejdspartner, der finder løsninger, både inden for den mere traditionelle havnedrift, men specielt, når det gælder optimal logistik. Vores kunder ser på hele godstransportens værdikæde for at optimere deres forretning. Vi kobler alle modaliteter, når vi optimerer logistikløsninger. Vores multimodale transport- og logistikcenter i Taulov, hvor vores kommende investeringer på et trecifret millionbeløb kobles sammen med den eksisterende infrastruktur i Taulov-området, vil blive en klar fordel for kunderne, siger Nis Skeby.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk