Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ændret skat kan give 700 job

Søgeord:

6. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

589 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Maritim montørordning vil skabe vækst.

Brancheorganisationen Danske Maritime er klar med et forslag til en ny maritim montørordning. Ordingen vil gøre det muligt for maritime virksomheder at konkurrere med montører, der arbejder fra virksomheder i andre lande.

 

Forslaget betyder, at montører kan hjemtage viden om produkterne, mens de er i brug på sejlende skibe, og dermed fremme og fastholde innovation i virksomhederne.

 

-Vi beder blot om vilkår i stil med dem, som de sejlende søfolk har. Det vil give virksomheder i den danske maritime industri mulighed for at hyre i stedet for at fyre. Det håber vi på, at folketingets partier kan se fornuften i, når finansloven for 2016 nu skal forhandles på plads, siger Jenny N. Braat, Danske Maritime.

En ny analyse blandt Danske Maritimes medlemmer, der ligger til grund for forslaget, viser, at en maritim montørordning inden for et år vil betyde op mod 350 nye fuldtidsansatte montører blandt medlemsvirksomheder samt et halvt hundrede afledte jobs i virksomhederne, som samlet vil opnå en øget omsætning på 245 millioner kroner.

 

-Omsætter vi det til runde tal for hele den maritime industri i Danmark, betyder det over 700 nye jobs og en meromsætning på omkring en halv milliard kroner, siger Jenny N. Braat.

 

En montørordning har i en årrække været et ønske fra den maritime industri, og flere forslag er fremlagt for skiftende regeringer. Det ny forslag er dog væsentligt anderledes end det, der blev lagt frem i 2012.

-I 2013 måtte vi afskedige 40 af vores montører i Frederikshavn og Holeby, fordi vi manglede denne ordning, og vi forudser at miste yderligere jobs blandt de tilbageværende 70 montører og superintendents, siger vice president Poul Knudsgaard, MAN Diesel & Turbo.

 

Analysen blandt Danske Maritimes medlemmer viste, at der ved årsskiftet var 1.671 såkaldte maritime montører, hvilket omregnet til hele den danske maritime industri giver godt 3.000 maritime montører. Dansk Metal har medvirket i beregningerne, der ligger til grund for forslaget.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com