Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ærlig transportrådgivning

Søgeord:

21. september 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

2546 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mærker stigende efterspørgsel på uvildig rådgivning.

For små- og mellemstore danske og svenske produktions- og handelsvirksomheder, der beskæftiger sig med import og eksport af råvarer, er transportudgifterne ofte en betydelig post i regnskabet.

 

Tit gør det sig dog gældende hos denne type virksomhed, at der ikke er prioriteret særskilt transportafdeling.

 

Samtidig viser udviklingen, at flere og flere virksomheder vælger at outsource forskellige typer af opgaver til eksterne aktører, hvor fagprofessionelle, eksempelvis inden for transportbranchen, tilbyder sin ekspertise til disse virksomheder, der dermed sparer en fast kontorstol til en medarbejder, men i stedet får en brancherådgiver med ekspertisen og uvildigheden på rette sted.

 

Sådan en virksomhed er Jysk Transport Rådgivning (JTR) i Frederikshavn, hvor den speditøruddannede ejer og stifter Gitte Nielsen for fire år siden fik ideen om at tilbyde uvildig transportrådgivning til, især, nordjyske virksomheder.

 

Ideen har vist sig så succesfuld, at Gitte Nielsen overvejer at ansætte en speditør mere til at hjælpe med at tage sig af den stigende mængde opgaver.

En uvildig partner

”Har din virksomhed den bedste pris på sø-, luft- og landtransporter?”, spørger Jysk Transport Rådgivning (JTR) på selskabets hjemmeside. Det har vist sig ikke at være tilfældet hos i hvert fald de omkring 40 virksomheder, JTR i dag har som kunder.

 

For hvor traditionelle speditionsvirksomheder i sagens natur skal tjene penge på at tilbyde egne produkter, kan en uvildig rådgiver undersøge markedet og finde nøjagtig den transportløsning, der passer til kundens ønsker og pengepung, siger Gitte Nielsen:

 

- Mine kunder har ofte nogle dygtige indkøbere, men ikke nogen fastansatte til at tage sig af transportdelen. Jeg tror, at de hos mig føler, de har en sparringspartner, der er uvildig, har hånd i hanke med deres transport og finder den bedste transportløsning, siger 44-årige Gitte Nielsen, der til trods for sin speditøruddannelse i Tyskland ikke kalder sig speditør, men i stedet rådgiver.

Mange af JTR’s kunder har base på havnen i hjembyen Frederikshavn. Derudover er den typiske kundegruppe små og mellemstore produktionsvirksomheder med im- og eksport af råvarer – især via oversøisk fragt – der ikke har egen transportafdeling, fortæller Gitte Nielsen:

 

- Kunderne sparer en fastansat til at tage sig af virksomhedens transport, men jeg ser samtidig også mig selv som medarbejder hos mine forskellige kunder, for jeg er der løbende. Hos mig får de én kontakt, der varetager deres transportinteresser, og det er et stort ansvar at sørge for, at den del klapper, siger Gitte Nielsen.

Ærlig rådgivning

Gitte Nielsen har fået transport- og speditionsbranchen ind med modermælken.

 

Som datter af stifteren af Frederikshavn Speditionsforretning A/S, Alf Sørensen, har hun i sin opvækst oplevet branchen fra nærmeste hold, og blev også selv tilknyttet selskabet som medarbejder. Frederikshavn Speditionsforretning blev dog i selskab med Odense-virksomheden Spedition PUCK A/S i 2007 solgt til Shipping.dk.

 

Med 20 års transporterfaring i bagagen besluttede Gitte Nielsen således for fire år siden at blive selvstændig. Tanken havde aldrig strejfet hende tidligere, men med en familie af selvstændige lå tanken dog alligevel ikke helt fjern.

 

I JTR tilbyder hun kunderne nogle af de værdier, som hun mener skaber grobunden for et godt og solidt professionelt transportsamarbejde:

- Jysk Transport Rådgivning står for ærlighed. Jeg har afvist kunder, fordi det ikke har været mit domæne. Men jeg står også for tryghed, kvalitet og personligt samarbejde, for jeg holder altid mine aftaler og sørger for at holde kunden løbende opdateret gennem tæt sparring med indkøb, lager og administration. Med ærlighed kommer man langt, siger Gitte Nielsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com