Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Afmatning i industrien fortsætter

Søgeord:

29. februar 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

691 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Der spores en svag opadgående tendens.

Den sammensatte konjunkturindikator for industrien er faldet til minus 7 i februar fra minus 4 i januar. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

 

Trods faldet spores stadig en opadgående - om end afmattende - tendens siden december 2014. Indikatoren er båret oppe af produktionsforventningerne, mens ordrebeholdning og færdigvarelagre trækker ned.

 

Store færdiglagre

I ikke-sæsonkorrigerede tal har industrien igennem 2015 og starten af 2016 vurderet ordrebeholdningen som ikke tilstrækkelig, senest med minus 24 ved indgangen til februar mod minus 20 i januar. Dette er dog noget højere end i februar 2015, hvor tallet var minus 33. Færdigvarelagrene har industriens virksomheder vurderet som for store. Nettotallet er på 14 ved indgangen til februar.

I sæsonkorrigerede tal har industriens produktionsforventninger ligget positivt siden starten af 2015 og er på nettotallet 18 for februar. Nettotallet udtrykker forskellen mellem procentandelene af virksomheder, vægtet efter beskæftigelse, der har angivet hhv. positive og negative forventninger.

 

I ikke-sæsonkorrigerede tal er den sammensatte konjunkturindikator på minus 7 i februar. Blandt branchegrupperne i industrien ligger mellemproduktindustrien (fx råstoffer og kemiske produkter) bedst i februar, med tallet minus 3.

 

Faldende forventninger til beskæftigelsen

I ikke-sæsonkorrigerede nettotal er forventningerne til udviklingen i beskæftigelsen faldet fra 6 i januar til nul i februar. I 2015 så man en lidt mere afdæmpet nedgang fra januar til februar, fra nul til minus 2.

 

Forventningerne til produktionen er positive med nettotallet 17 mod 11 i februar 2015. Mest positive er fremstilling af varige forbrugsgoder. Forventningerne til salgspriserne er på minus 5 mod minus 8 i februar 2015.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com