Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Afmatning præger industrien

Søgeord:

1. august 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

514 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fremgangen er vendt.

 

Den sammensatte konjunkturindikator for industrien er faldet fra minus 1 i juni til minus 5 i juli, oplyser Danmarks Statistik.

 

Dermed er indikatoren tilbage i det snævre interval mellem minus 5 og minus 8, hvor den har ligget de seneste ti måneder op til juni 2016. Konjunkturbarometerundersøgelsen er udført efter Storbritanniens EU-afstemning 23. juni.

 

I ikke-sæsonkorrigerede tal har industrien igennem 2015 og første halvdel af 2016 vurderet ordrebeholdningen som ikke tilstrækkelig - senest med nettotallet minus 18 ved indgangen til juli. I juli sidste år var tallet minus 25.

 

Færdigvarelagrene vurderes som værende for store. Her er nettotallet på 11 ved indgangen til juli, hvilket er en del bedre end i juli sidste år, hvor tallet var på 28. Nettotallet udtrykker forskellen mellem de procentvise andele af virksomheder, vægtet efter beskæftigelse, der har angivet hhv. positive og negative forventninger.

I sæsonkorrigerede tal har industriens produktionsforventninger ligget positivt siden starten af 2015 og er på nettotallet 14 i juli mod 18 i juni.

 

 

Ikke-sæsonkorrigerede tal er den sammensatte konjunkturindikator for industrien på minus 6 i juli. Blandt branchegrupperne er investeringsgodeindustrien (fx maskiner) gået mest frem siden juli sidste år, mens fremstilling af varige forbrugsgoder (fx møbler, elektronik og legetøj) er gået mest tilbage.

 

I ikke-sæsonkorrigerede tal er industriens forventninger til produktionen positive med nettotallet 12. Alle fire branchegrupperinger ligger positivt. Det samme gælder for beskæftigelsesforventningerne, hvor nettotallet er 5.

 

Der forventes også stigninger både i de samlede ordreindgang og i eksportordreindgangen. Forventningerne til salgspriserne er negative med nettotallet minus 5.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com