Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Alitalia lander sikkert på kort bane

Søgeord:

14. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2299 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fredag aften blev Alitalia reddet, efter at brændstofselskaber truede med at lukke for pumperne, hvis ikke der kom penge på bordet.

Fredag aften blev Alitalia reddet, efter at brændstofselskaber truede med at lukke for pumperne, hvis ikke der kom penge på bordet.Bestyrelse og aktionære i Alitalia godkendte således fredag aften enstemmigt en kapitaltilførsel til det nødstedte selskab via en statsledet redningsaktion. Kapitaltilførselen, del af en redningsplan på 500 mio. euro, indeholder alene 300 mio. euro, svarende til 2,25 mia. danske kroner.

 

Alitalia fortsætter dermed flyvningerne for en stund, men der skal straks indføres kraftige besparelser, hvis den italienske koncern skal gøre sig forhåbninger om at holde luft under vingerne. Analytikere vurderer, at Alitalia taber omkring 10 mio. euro om dagen, hvorfor kapitaltilførslen ikke holder længe, skriver Reuters.

 

Pengene er fundet igennem fredagens aktieemission til eksisterende aktionærer på 300 mio. euro og via optagelse af en helt ny medejer. Italiens privatejede postvæsen, Poste Italiane, har således som ventet indskudt 75 mio. euro, svarende til en ejerandel på mellem 10 og 15 procent.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com