Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Alkolåse er i syltekrukken

Søgeord:

22. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Et enigt folketing vedtog i 2010, at dømte spritbilister skulle kunne tvinges til at installere en alkolås i deres biler.

Et enigt folketing vedtog i 2010, at dømte spritbilister skulle kunne tvinges til at installere en alkolås i deres biler.Men tre år efter har Justitsministeriet og politiet stadig ikke fået udformet de regler, der skal sikre, at dømte spritbilister ikke køre rundt i beruset tilstand, skriver Kristeligt Dagblad.

 

Sidste år skrev Ingeniøren om sagen, og da forklarede politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiets Nationale Beredskabsenhed (NBE) langsommeligheden med et ønske om at få alle detaljer på plads fra starten.

 

-Selvom det kan virke banalt at få omsat loven til praksis, så er vi nødt til at tjekke det hele af, så vi ikke laver fejl. Vores lovgivning er ikke magen til lovgivningen i andre lande, så vi kan ikke bare kopiere, hvad man eksempelvis har gjort i Sverige, sagde Allan Nyring.

Dansk Folkeparti har indkaldt justitsministeren til et samråd om sagen, og hvis han ikke kan levere en tidsplan for, hvornår de administrative ordninger er afklaret og indført, så vil oppositionen sammen med Enhedslisten stemme en tidsplan igennem folketingssalen uden om regeringen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com