Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Alkolåsen trænger frem i det svenske

Søgeord:

12. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flere svenske spritbilister søger i år om at få alkolås

Flere svenske spritbilister søger i år om at få alkolås41 procent af dem der får inddraget kørekortet på grund af spritkørsel i Sverige, ansøger om at få en alkolås. Det viser det svenske Transportstyrelsens opgørelse, skriver Åkeritidning.se.

 

Fra og med den 1. januar sidste år startede et nyt system op i Sverige, hvor personer som fik sit kørekort inddraget på grund af spirituskørsel eller grov spritkørsel kan ansøge om kørekort med alkolås-vilkår i stedet for at være uden kørekort.

 

I perioden januar til august 2012 fik den svenske Transportstyrelsen 1.323 ansøgning ind på at få en alkolås, hvilket svarer til ca. 33 % af dem som har fået tilbagekaldt kørekortet på grund af spritkørsel. Total var det 3.985 personer, som fik inddraget kørekortet.

Nu har Transportstyrelsen fremlagt tallene for samme periode i år, og der er der indkommet 2.113 ansøgninger om alkolås, hvilket svarer til 41 % af dem der har fået inddraget kørekortet på grund af spritkørsel, hvor den totale gruppe er på 5.138 personer.

 

-Det er en vældig positiv trend. At får tilbudt en alkolås indebærer at den dømte spritbilist får en mulighed for at køre bil, samtidig med at trafiksikkerheden i samfundet ikke bliver dårligere, siger Anders Hedåberg, der er alkolåskoordinator ved det svenske Trafikstyrelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com