Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Amerikansk minister på cykeltur

Søgeord:

15. april 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

691 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den amerikanske transportminister skal se på dansk cykelkultur.

På mandag den 18. april kommer den amerikanske transportminister Anthony Foxx til København på en inspirationstur, hvor han blandt andet vil se, hvordan vi i Danmark skaber gode forhold for cyklisterne i vores store byer.

 

Af samme grund skal den amerikanske transportminister cykle en tur i byen sammen med den danske transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

 

Cykelturen vil blandt andet føre dem over den såkaldte Cykelslange, der er en svunget cykelbro, der løber henover havneløbet fra Dybbølsbro til Bryggebroen, og som har fået stor international opmærksomhed på grund af sin udformning og de gode vilkår, den tilbyder hovedstadens cyklister.

 

Derudover skal den amerikanske transportminister og den danske transport- og bygningsminister holde et møde, hvor de vil diskutere det fremtidige samarbejde mellem Danmark og USA på transportområdet og underskrive en diplomatisk samarbejdsaftale, et såkaldt Memorandum of Cooperation.

-    Jeg glæder mig til at tage imod min amerikanske kollega, Anthony Foxx, og cykle rundt i vores smukke hovedstad med ham og vise, hvordan vi bruger cykelinfrastruktur som Cykelslangen til at fremme cyklismen herhjemme, samtidig med at den type anlægsprojekter også er med til at revitalisere bydelene, siger Hans Christian Schmidt. Jeg ser også frem til at drøfte det fremtidige samarbejde mellem vores to lande. Et godt og konstruktivt samarbejde mellem Danmark og USA er vigtigt på alle felter, også på transportområdet.

 

På besøget i København vil den amerikanske transportminister være ledsaget af borgmestrene fra tre af USA's store byer, Austin, Portland og South Bend. De vil også cykle med de to ministre på cykelturen.

Med på cykelturen vil også være den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og direktør for Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com