Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

API Marine satser på i Asien

Søgeord:

7. december 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

746 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny radar for niveaumåling skal øge markedsandele.

API Marine i Aalborg, der producerer sensorer og automationssystemer til måling i tank-skibe, har netop udviklet en ny radar for niveaumåling i lastetanke.

 

Den udvidede produkt-portefølje giver en målsætning om 30 – 40 procents vækst i Asien.

 

I dag sejler mere end 300 nybygninger rundt med sensorer og integrerede automationssystemer (IAS) fra Aalborg-virksomheden API Marine, som kan måle og overvåge niveau, tryk og temperaturer i olie- og kemi-kalietanke. Målsætningen er at øge det antal med 30 – 40 procent i de kommende år, efter at virksomhedens ingeniører har udviklet en radar, som ofte efterspørges af kunderne:

 

- Radaren sender en lydbølge ned i tanken og kan via en refleksion måle niveauet i tanken. Det er en teknologi, der efterspørges i langt hovedparten af specifikationerne fra både værfter og rederierne, så det er en utrolig vigtig produkttilføjelse for os for at kunne sælge flere af vores integrerede systemer, der ofte indeholder op til 100 sensorer for hvert skibs installation. Med den nye radar vil vi således få adgang til en langt større del af markedet, siger Allan Lydersen, salgsdirektør hos API Marine.

API Marine og deres 20 ansatte udvikler og producerer selv både sensorer, kontrolkabinetter og den soft-ware, som ligger i systemet og bruges på computeren for at monitorere sensorerne. Systemet sælges til nybygninger og derfor er de primære kunder europæiske redere i Kina og Korea, der lægger vægt på kvalitet.

 

Med den nye radarteknologi, som virksomheden tidligere måtte tilkøbe udefra, er produktporteføljen nu fuldendt for API Marine. Virksomheden har med hjælp fra Business Aalborg fået 75.000 kroner i tilskud fra Det Maritime Vækstprogram hos MARCOD til at udarbejde en vækstplan for det nye produkt.

 

- Med den nye vækstplan har API Marine fået et virkelig godt afsæt til at konkurrere mod de udenlandske konkurrenter om det kvalitetsbevidste marked i Asien og til en fordelagtig pris. Vi tror på, at virksomheden kan hente nye markedsandele, som forhåbentligt giver et behov for flere ansatte, siger Allan Hejslet, maritim erhvervskonsulent hos MARCOD.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com