Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Arbejdstilsynet i aktion ved lastbiler

Søgeord:

4. marts 2015  |  

Læst i alt:

1268 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tilsynet vil i meget nær fremtid komme på uanmeldte tilsynsbesøg.

Aktionen afvikles over to dage i løbet af marts måned og gennemføres som uanmeldte tilsynsbesøg, fortæller tilsynet i en pressemeddelelse. 

 

Arbejdstilsynet vil have øje på færden og bæring på glatte eller ufarbare veje, klatring på lastbil eller gods samt arbejde på lift eller rampe.

 

Derudover ser tilsynet på løft, hejsning, arbejde tæt på andre trafikanter og transport af gods på lagre. Endelig er der kig på træk og skub af tungt gods.

 

Alt for mange kommer til skade i forbindelse med transport af vejgods. Og det er, når lastbilerne holder stille, at risikoen er højest. På den baggrund sætter Arbejdstilsynet i den kommende tid fokus på risikoen ved af- og pålæsning af lastbiler, fremgår det af pressemeddelelsen.

Arbejdstilsynet oplyser, at cirka 750 personer kommer til skade i forbindelse med transport af gods med lastbiler. 3-4 ender med dødelig udgang og cirka en tredjedel er så alvorlige, at den tilskadekomne er væk fra jobbet mindst tre uger.

 

Det betyder, at lastbilchauffører og andre, der arbejder med transport af vejgods, er mere end dobbelt så udsatte for alvorlige arbejdsulykker end gennemsnittet for det øvrige arbejdsmarked.

 

Tilsynschef i Arbejdstilsynet Lene Teilberg siger:

 

-Der sker alt for mange ulykker i forbindelse med transport af vejgods. For vi ser desværre alt for ofte, at den basale sikkerhed i forbindelse med af- og pålæsning ikke er i orden, når ulykken sker.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com