Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Arbejdstilsynet skal godkende udlændinge

Søgeord:

19. april 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

975 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kvalifikationer bliver tjekket.

Virksomheder, der skal bruge udenlandsk arbejdskraft, skal være opmærksomme på, at udenlandsk arbejdskraft ikke uden videre må arbejde i Danmark.

 

Det kræver nemlig at personens kvalifikationer er blevet anerkendt af Arbejdstilsynet, eller at arbejdskraften er uddannet inden for et område, der ikke kræver anerkendelse. Personens erhvervsmæssige kvalifikationer kan fx være uddannelse og/eller erhvervserfaring fra et eller flere job.

 

Husk at søge om anerkendelse i god tid, inden arbejdet skal gå i gang, oplyser TUR – Transporterhvervets Uddannelser.

 

Arbejdstilsynet sørger for at afklare og tjekke ansøgernes uddannelse og/eller faglige kvalifikationer. Virksomheden kan søge samlet på vegne af de personer, der skal arbejde for virksomheden, eller den enkelte person kan selv søge om anerkendelse.

Arbejdstilsynet vil, efter indsendt ansøgning, kunne udstede anerkendelsesbrev på baggrund af visse udenlandske certifikater. Den 1. juni 2015 tog Arbejdstilsynet et nyt ansøgningsskema i brug. Skemaet som ligger på Arbejdstilsynets hjemmeside, skal udfyldes og sendes fra hjemmesiden. Skemaet findes under ”Temaer” og nederst på siden ”Udenlandsk arbejdskraft” og midt på siden ligger ansøgningsskemaet. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com