Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Årets sidste dækrazzia i Østjylland

Søgeord:

24. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rådet for Større Dæksikkerhed har de første to uger af september været på Dækrazzia aktioner både på Sjælland, i Jylland og på Fyn og nu går turen tilbage til det jyske.

Rådet for Større Dæksikkerhed har de første to uger af september været på Dækrazzia aktioner både på Sjælland, i Jylland og på Fyn og nu går turen tilbage til det jyske.Indsatsen vil foregå i Østjyllands Politikreds, hvor både politiet og Rådet for Større Dæksikkerhed har sat ekstra store resurser ind på opgaven. Formålet med Rådets indsats er, at få et overblik over de danske bilers dæktilstand, men især at formidle budskabet om, at køretøjets dæk er den vigtigste sikkerhedsfaktor af alle, hvilket desværre er overset af alt for mange.

 

-Vores aktioner har igen i år vist, at arbejdet med at udbrede viden om og skabe interesse for køretøjets vigtigste del, nemlig dækket, stadig er yderst relevant. Alt for få bilister er klar over dækkets sikkerhedsmæssige betydning og langt fra alle adspurgte kender til lovens krav - og dæktryk er næsten sort snak. Alt for få tænker over, at den eneste kontakt køretøjet har til kørebanen udgøres af bilens dæk, og når kontaktfladen ikke udgør mere end en håndflade pr. dæk, så er det af yderste vigtighed at både dækmønster og dæktryk er i orden – og især i den årstid vi går i møde, siger direktør Volker Nitz, Rådet for Større Dæksikkerhed.

Rådet for Større Dæksikkerhed blev etableret den 13. juni 1991 med det formål, at udbrede og højne forbrugernes samt offentlige instansers kendskab til dæk og de dermed forbundne sikkerhedsaspekter på en almennyttig og mærkeneutral basis.

 

Det er endvidere målet at udbrede kendskabet til bestemmelser og lovgivning for herigennem at medvirke til større trafiksikkerhed.

 

Rådet består af repræsentanter fra Dækimportørforeningen, Dæk Specialisternes Landsforening, Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk, FDM, Rigspolitiet og Teknologisk Institut.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com