Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Arktis skal udvikles

Søgeord:

11. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

541 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Erhvervslivet skal styrkes.

Som afslutning på det amerikanske formandsskab af Arktisk Råd afholdes der i denne uge ”Week of the Arctic” i Fairbanks, Alaska. I den forbindelse deltager Rederiforeningen i erhvervsforummet Arctic Economic Council, der holder sit tredje årsmøde.

 

På dette årsmøde i Arctic Economic Council (AEC) deltager Rederiforeningen som en af 22 repræsentanter fra erhvervslivet fra de arktiske stater og 6 organisationer for de oprindelige folk i Arktis.

-Arctic Economic Council er en vigtig platform, der samler de arktiske erhvervsinteresser. Det giver mulighed for at mødes med repræsentanter fra de øvrige arktiske lande og de oprindelige folk, for at drøfte hvordan vi kan fremme en erhvervsudvikling i Arktis, der både er bæredygtig og økonomisk rentabel, siger Morten Glamsø, chefkonsulent i Danmarks Rederiforening.

I forbindelse med mødet overgår formandsskabet for Arctic Economic Council fra USA til Finland. Formandsskabet roterer hvert andet år, og følger samme cyklus som Arktisk Råd. I løbet af de to år hvor USA har været formand for AEC er rammerne for arbejdet, samt et permanent sekretariat i Tromsø, Norge blevet etableret.

 

I den kommende formandskabsperiode er ambitionen at styrke samarbejde med Arktisk Råd, hvor de arktiske regeringer sidder, på områder, der har betydning for erhvervslivet. På mødet var der også opbakning til, at AEC skal spille en aktiv rolle i forhold til at komme med input til offentlige høringer, som har betydning for erhvervslivet og forretningsudvikling i Arktis.

 

-At årsmødet afholdes forud for Arktisk Råds ministermøde sætter en streg under at bæredygtig vækst og udvikling i disse fjerntliggende egne kræver samarbejde på tværs af landegrænser. I den forbindelse spiller skibsfarten en vigtig rolle. Arktis rummer et stort erhvervspotentiale, men det kræver tålmodighed at udvikle. Rejsen er kun lige er begyndt, og nu gælder det om at få rammerne på plads, siger Morten Glamsø.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk