Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ATL: Forsøgsordninger - en uåbnet guldmine

Søgeord:

21. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Har du nogensinde overvejet, hvad afsnittet om 'forsøgsordninger' i overenskomsten med 3F betyder?

Har du nogensinde overvejet, hvad afsnittet om 'forsøgsordninger' i overenskomsten med 3F betyder?I denne uge starter ATL en serie nyhedsbreve, der skal vise, hvad forsøgsordninger under transportoverenskomsten kan give virksomheder af nye muligheder for at øge både effektivitet og indtjening i forretningen.

 

I industrien er man allerede godt i gang med at indføre forsøgsordninger, der kan tjene som inspiration for ATL's medlemmer.

 

F.eks. sparer en afdelingsleder i en nordjysk industrivirksomhed 30.000 kroner plus det løse, hver gang han og medarbejderne kan blive enige om at flytte en uheldigt placeret fridag.

 

Kort fortalt er forsøgsordninger en mulighed for at lave en lokal aftale, der fraviger overenskomsten på et eller flere punkter. Lokalaftalen indgås med tillidsrepræsentanten og skal godkendes af overenskomstparterne.

- Hver eneste virksomhed i transportbranchen har nogle helt unikke udfordringer i forhold til overenskomsten, som kun ledelsen og medarbejderne kender til bunds. Forsøgsordningerne er virksomhedens mulighed for at få løst netop disse problemer – sammen med de ansatte, siger direktør i ATL, Anne Windfeldt Trolle.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com