Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Atom-møde fører til grænsekontrol

Søgeord:

13. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal man til Holland i de næste to uger, så er det en rigtig god idé at huske passet.

Skal man til Holland i de næste to uger, så er det en rigtig god idé at huske passet.Landet har nemlig valgt at indføre grænsekontrol fra i morgen fredag og frem til og med fredag den 28. marts. Samtidig skal rejsende, der flyver til Amsterdams Schiphol Lufthavn den 24. og 25. marts indstille sig på, at flytrafikken kan blive kraftigt forstyrret med forventede forsinkelser, skriver check-in.dk.

 

Holland er med i Schengen-samarbejdet ligesom Danmark er det. Og derfor er det normalt ikke nødvendigt at vise pas, når man rejser ind i landet. Men det bliver midlertidigt lavet om i de næste to uger. Og den 24. og 25. marts strammes grebet yderligere. Her vil dele af luftrummet over Holland blive lukket, ekstraordinære sikkerhedsinitiativer vil blive implementeret og visse ind- og udgange i Schiphol vil blive lukket. SAS forventer at operere som normalt til og fra Amsterdam Schiphol den 24. og 25. marts, men advarer om, at store forsinkelser kan forekomme.

Tiltagene skyldes et stort internationalt topmøde om atomkraft og atomvåben, som afvikles i Hollands hovedstad, Haag, den 24. og 25. marts. Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt, deltager sammen med mere end 40 stats- og regeringsledere i det såkaldte Nuclear Security Summit. Topmødet i Haag er en af de vigtigste begivenheder på området for international nedrustning, ikke-spredning og terrorbekæmpelse i 2014.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com