Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bånd styrket

Søgeord:

7. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

603 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tæt samarbejde mellem Danmark og Sydkorea.

I går holdte Den Grønne Vækstalliance sit femte møde. Denne gang som en rundbordsdrøftelse med maritimt fokus i Søfartsstyrelsen. Sydkorea er det tredje største eksportmarked for Danmark i Asien og et vigtigt marked for dansk søfart.

 

Sydkorea har også stor betydning for danske maritime udstyrsleverandører, hvor flere har produktion, servicecentre eller salgskontorer placeret i Sydkorea.

 

Vækstalliancen blev lanceret i 2011 som et samarbejde mellem Danmark og Sydkorea. Hovedformålet med alliancen er at bane vejen for øget dansk eksport af energi- og miljøteknologi i Sydkorea. Aftalen forpligter landene til årlige møder med ministerdeltagelse.

 

Temaet for årets møde i vækstalliancen var regulering som drivkraft for grøn maritim teknologi og mulighederne for at udvinde grøn energi til søs eksempelvis bølgeenergi.

Skibsfarten står over for en grøn omstilling i disse år med en stramning af kravene til skibenes miljø- og klimaegenskaber, herunder reduktion af kvælstof (NOX) og svovludledning, krav til energieffektivitet, ballastvandudledning og sikker ophugning af skibe.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com