Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bakgear

Søgeord:

25. maj 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

132 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DI-Transport-kommentar til ”nationaliseringen” af københavnske skaldebiler.

                 

På mandag er det til afstemning i Københavns Kommune at flytte skraldeindsamlingen fra private virksomheder til det kommunale affaldsselskab, Amager Ressource Center (ARC)

 

Baggrunden er, at man har forbygget sig ude på Amager. Nærmere bestemt forbrændingsanlægget Amager Bakke. Nu står man så med en overkapacitet, og hvad gør man så?

 

Skraldeindsamlingen, som efter at det kommunale monopol R98´s ophør blev udbudt og dygtigt varetaget af private transportvirksomheder, tilbageføres nu til ARC.

 

En succesfuld konkurrenceudsættelse med gevinster for borgerne m.fl. bringes nu brat til ophør. Det er kommunalpolitik i sin absolut kedelige form. Prisen for at sætte affaldsområdet i politisk bakgear rammer borgerne i Københavns Kommune, Dragør og Tårnby Kommuner, der alle nu hjemtager skraldeindsamlingen.

Jeg tør uden forbehold forudsige, at det i hvert fald ikke bliver billigere at få indsamlet sit affald i de tre kommuner. Tilbage sidder også en række transportvirksomheder, som med stor undren må se en succes ramle sammen, blot fordi store ambitioner viste sig at dække over et fejlslagent projekt.

 

Michael Svane

Branchedirektør

DI Transport

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com