Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Banedanmark bygger dobbeltspor mellem Vamdrup og Vojens

Søgeord:

17. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Selvom udbygningen af jernbanen mellem Vamdrup og Vojens først går i jorden i 2014, er Banedanmark allerede gået i gang med forberedelserne.

Selvom udbygningen af jernbanen mellem Vamdrup og Vojens først går i jorden i 2014, er Banedanmark allerede gået i gang med forberedelserne.Banedanmark skal udbygge den 20 km lange strækning mellem Vamdrup og Vojens med et ekstra spor og køreledningsanlæg, så hele banen mellem Fredericia og Tinglev bliver dobbeltsporet. Samtidig opgraderes strækningen til 160 km/t.

 

Som en del af den europæiske TEN-T (Trans European Network) er strækningen et vigtigt forbindelsesled for især godstrafikken mellem Skandinavien og resten af Europa.

 

Udvidelse til dobbeltspor vil først og fremmest forbedre kapaciteten for godstransport mellem Skandinavien og resten af Europa og samtidig mindske flaskehalse for både gods- og passagertrafikken i Jylland.

 

Strækningen er en vigtig transportkanal for både passager- og godstransport, og kapaciteten er tæt på at være brugt op – specielt for godstrafikken. Med en dobbeltsporet jernbane udvides kapaciteten til gavn for både passagertrafikken og den internationale godstrafik.

Projekteringsarbejdet er begyndt i år, og til næste år går selve udførelsen i gang. Banen skal være klar til drift i 2015.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com