Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Banedanmark ignorerede advarsler om broklap

Søgeord:

20. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tre gange på tre måneder blev Banedanmark i 2012 advaret om alvorlige problemer med alt fra svejseplaner og tegninger til kvalitetskontrol og tidsplaner i forbindelse med produktionen af en ny broklap til den påsejlede jernbanebro over Limfjorden.

Tre gange på tre måneder blev Banedanmark i 2012 advaret om alvorlige problemer med alt fra svejseplaner og tegninger til kvalitetskontrol og tidsplaner i forbindelse med produktionen af en ny broklap til den påsejlede jernbanebro over Limfjorden.Det viser tre evalueringsrapporter fra Banedanmarks rådgiver på projektet, Rambøll.

 

Broen blev påsejlet 28. marts 2012 og åbnede igen for togdrift 29. april i år, fem måneder senere end planlagt. Da var den polske stålleverandør, Tarcon, for længst blevet fyret, og stålarbejdet var i stedet udført af to nordjyske metalvirksomheder. Men rapporterne afslører altså, at Banedanmark lang tid forinden modtog advarslerne fra Rambøll.

 

Da rådgiveren i juli 2012 besøgte fabrikken første gang, blev det påpeget, at der var store huller i planerne vedrørende svejsearbejdet. Frem mod de to næste besøg voksede problemerne. Ved sidste besøg på fabrikken i oktober satte Rambøll en tyk streg under det faktum, at der på trods af flere påtaler ved de to tidligere besøg intet blev gjort.

Blandt andet skriver i Rambøll i den sidste evaluering, at der ikke er sammenhæng mellem de produktionsplaner, som totalentreprenør på projektet, MT Højgaard, har forelagt, og de processer, der i virkeligheden foregår på den polske fabrik. Samtidig gennemfører man ikke vigtige dele af procedurer og kvalitetskontrol på trods af den tidligere kritik, ligesom hovedparten af rådgiverens spørgsmål ikke bliver besvaret fyldestgørende.

 

Den eneste konsekvens for den polske producent var en løftet pegefinger fra MT Højgaard. Først midt i oktober sidste år meldte Banedanmark ud, at broklappen ville blive forsinket et par uger til 19. november 2012. En tidsplan, der som bekendt endte med at skride endnu længere af sporet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com