Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Banedanmark underskriver kontrakt om nyt kontrolcenter i Fredericia

Søgeord:

8. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2265 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Banedanmark har netop skrevet kontrakt med Hansson & Knudsen A/S om at bygge det andet af to kontrolcentre, der i fremtiden skal styre landets togtrafik.

Banedanmark har netop skrevet kontrakt med Hansson & Knudsen A/S om at bygge det andet af to kontrolcentre, der i fremtiden skal styre landets togtrafik.Det bliver det danske entreprenørselskab Hansson & Knudsen A/S, der skal bygge Banedanmarks nye kontrolcenter i Fredericia. Første spadestik tages i november, og i efteråret 2015 skal bygningen stå klar. De første medarbejdere forventes at flytte ind i 2016.

 

Kontrolcenteret bliver en vigtig brik i jernbanens kommende signalprogram og indrettes i tæt samarbejde med leverandøren af det nye signalsystem i Vestdanmark – Thales Balfour-Beatty.

 

-Hansson & Knudsen gav det konkurrencemæssigt bedste tilbud, og vi glæder os til samarbejdet, siger Morten Søndergaard, programdirektør i Banedanmarks Signalprogram.

 

Fra det nye kontrolcenter skal Banedanmarks medarbejdere styre og overvåge den vestlige del af landets togtrafik i takt med at det nye signalsystem på jernbanen tages i brug. Det nye signalsystem vil bidrage til at forbedre togenes rettidighed væsentligt og være med til at fordoble jernbanens transportkapacitet.

Også nyt center i Øst

 

Udover det nye kontrolcenter i Fredericia, er der også ved at blive bygget et nyt kontrolcenter i København til styringen af trafikken i Østdanmark. Her har Banedanmark for nylig indgået aftale med KPC Byg A/S om at færdiggøre byggeriet, efter E. Pihl og Søn i august gik konkurs.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com