Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bardarbunga buldrer

Søgeord:

25. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Verdens luftfartsindustri har i disse dage øjnene rettet stift mod Island.

Verdens luftfartsindustri har i disse dage øjnene rettet stift mod Island.Årsagen er vulkanen med det mundrette navn Bardarbunga, der inden for den seneste tid har vist tænder.

 

I weekenden registrerede de islandske myndigheder tusindvis af rystelser omkring vulkanen, der ligger cirka 300 km. fra hovedstaden Reykjavik. Rystelserne kulminerede natten til søndag med et jordskælv, der blev målt til 5,4 på Richter-skalaen.

 

Islands meteorologiske institut forhøjede lørdag alarmberedskabet til rød, men allerede dagen efter droslede myndighederne det ned til ”blot” orange, der er den næsthøjeste på skalaen. Der meldes dog fra den nordatlantiske vulkanø, at faren for et vulkanudbrud ikke er ovre.

 

Frygten er naturligvis en gentagelse af udbruddet fra vulkanen Eyjafjallajókull i 2010, der resulterede i, at en askesky blæste ned over det europæiske fastland og som gjorde sig skyldig i aflysning af cirka 100.000 flyvninger over en uge.

Efter det udbrud ændrede de europæiske luftfartsmyndigheder politik, således at flyselskaber og myndigheder i deres hjemland selv kan bestemme, hvorvidt de vil flyve i områder med mulige askeskyer. /

anga
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com