Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bødetakster fordobles

Søgeord:

8. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen vil fordoble bøden over for bilister, som begår hastighedsovertrædelser ved vejarbejde.

Regeringen vil fordoble bøden over for bilister, som begår hastighedsovertrædelser ved vejarbejde.Nyt lovforslag betyder samtidig, at der kan ske betinget frakendelse af førerretten allerede ved hastighedsoverskridelser på 40 pct. ved vejarbejde.

 

-For høj fart er skyld i mange alvorlige trafikulykker. Vi har set en positiv udvikling i de seneste år, men skal det lykkes at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken yderligere, så er der behov for yderligere tiltag over for de bilister, som ikke overholder hastighedsgrænserne, siger justitsminister Morten Bødskov

 

-Det er vigtigt, at de personer, der arbejder på vores veje for at holde dem i god og sikker stand, kan udføre deres arbejde under sikre og trygge forhold. Ved at fordoble bøden for at køre for stærkt og nedsætte grænsen for, hvornår der skal ske betinget frakendelse af førerretten i de sammenhænge, skaber vi et klart incitament til at tage hastighedsnedsættelsen alvorligt.

Regeringen vil desuden sikre, at sager om ikke-klipudløsende hastighedsforseelser konstateret ved automatisk trafikkontrol ekspederes med den fornødne hastighed, så det opleves, at sådanne forseelser sanktioneres konsekvent og hurtigt. Det skal ske ved, at der indføres et betinget objektivt ansvar for køretøjets ejer eller bruger i den slags sager. Der skal dog være en klar og let adgang til at undgå strafansvaret, bl.a. hvis den, der rent faktisk var fører på gerningstidspunktet, erkender at have været fører af køretøjet på gerningstidspunktet.

 

Det lovudkast, der nu er sendt i høring, er et led i regeringens fortsatte indsats for at forbedre færdselssikkerheden. For høj fart er skyld i eller er medvirkende årsag til et betydeligt antal dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken.

Rådet for Sikker Trafik anslår således, at hvert tredje trafikdrab vil kunne undgås, hvis alle overholdt hastighedsgrænserne. Regeringen er derfor klar til at skærpe indsatsen over for de bilister, som ikke overholder hastighedsgrænserne.

 

Bøder for hastighedsovertrædelser fastsættes i dag som udgangspunkt på baggrund af størrelsen af den procentvise hastighedsovertrædelse, eventuelt kombineret med et såkaldt højhastighedstillæg. Foretages hastighedsovertrædelsen under de ovennævnte omstændigheder foreslås bøden fordoblet. En sådan fordobling skal ske i forhold til den samlede bøde, der i dag udregnes efter færdselsloven, herunder f.eks. også efter tillæg af et højhastighedstillæg.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com