Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bedre håndhævelse af flypassagerers rettigheder

Søgeord:

8. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2294 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) styrker fra årsskiftet håndhævelsen af passagerernes rettigheder, når flyafgange aflyses, ombookes eller forsinkes.

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) styrker fra årsskiftet håndhævelsen af passagerernes rettigheder, når flyafgange aflyses, ombookes eller forsinkes.Ministeren har besluttet, at Trafikstyrelsen træffer bindende afgørelser, når passagerer klager over, at flyselskaber ikke overholder reglerne.

 

Formålet med den nye ordning er at give Trafikstyrelsen de nødvendige redskaber til at håndhæve passagerernes rettigheder over for de flyselskaber, der ikke følger reglerne.

 

Som systemet er i dag giver Trafikstyrelsen alene en udtalelse, når styrelsen behandler en klagesag.

 

Den nye ordning med bindende afgørelser bliver udmøntet i en bekendtgørelse.

 

Transportminister Pia Olsen Dyhr udtaler:

 

- Inden for det seneste års tid har der desværre været en række tilfælde, hvor udenlandske flyselskaber ikke har rettet sig efter Trafikstyrelsens udtalelse i klagesagerne. Derfor strammer vi nu op, så Trafikstyrelsen, i stedet for at afgive en udtalelse, træffer en bindende afgørelse i de enkelte klagesager. Hvis flyselskabet ikke retter sig efter afgørelsen, vil der blive fulgt op med politianmeldelse. EU-Kommissionen har ved flere lejligheder fremhævet Danmark som et af de lande i EU, hvor håndhævelsesprocessen er mest effektiv. Og med de nye regler vil håndhævelsen af passagerernes rettigheder blive endnu mere effektiv.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com